På uppdrag av Region Västerbotten

Boka tid för Covid-19 Vaccination i Västerbotten

Vi har nu avslutat vaccineringen i Västerbotten och vill tacka alla som har bidragit i kampen mot Covid-19 och vaccinerat sig. Är du inte fullvaccinerad hänvisar vi dig till regionens hälsocentraler.

Har du vaccinerat dig hos oss kan du sen din vaccinationshistorik genom att logga in nedan.

Frågor och svar

Har du en fråga du inte hittar svar på? Besök vårt kundforum där du hittar svar på de flesta frågor och har även möjlighet att ställa din fråga. Vår kundtjänst svarar löpande på nya frågor i kundforumet och du kan se och söka bland andra kunders frågor som vi har svarat på.

Du som har tagit dos 1 hos annan aktör, och kommer till oss för dos 2 bokar in dig på vår hemsida som vanligt. Du kommer erhålla ett sms efter din vaccination med information att du ska boka in din andra dos, vänligen bortse från detta sms.

Vi är inte på något sätt involverade i arbetet kring Covidbeviset och kan därför inte svara på några frågor. Vi får hänvisa dig till covidbevis.se alternativt till E-hälsomyndigheten.

Vem får vaccinera sig?

Hos oss är du garanterad en tid för dos 2 av det vaccin du tagit vid dos 1. 2 veckor innan det är dags för dig att boka dos 2 kommer du att få en engångslänk från oss, för att boka in dos 2. De tider du kan välja på är minst 7 veckor efter den första sprutan, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. På detta sätt garanterar vi dig din andra dos, samtidigt som det finns en viss flexibilitet i att få välja tidpunkten själv inom ramarna för de nationella riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten.

I dagsläget skiljer det sig vilken fas vi vaccinerar i de olika regionerna. Du kan hitta mer information om vad som gäller i din region via webbplatsen 1177.se.

Du som har reservnummer får vaccinera dig hos Vaccina. Vänligen kontakta din lokala vaccinationslokal för mer information.

Du behöver uppfylla följande krav för att vaccineras mot covid-19 via oss på Vaccina:

  • Du är bosatt i Sverige och är 18 år eller äldre. 
  • Du som är gravid ska vara i graviditetsvecka 13.
  • Du ska inte ha vaccinerat dig mot något annat 7 dagar innan/efter planerad vaccination mot covid-19.
  • Du har inte fått en kraftig allergisk reaktion så att du behövt vara inlagd på sjukhus.

Tillsammans hjälps vi åt

Covid-19 har stor spridning i samhället och klassas som en samhällsfarlig sjukdom. För att stoppa spridningen av sjukdomen är det viktigt att vi alla hjälps åt genom att vaccinera oss mot Covid-19 och följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vaccination mot Covid-19 skyddar dig själv från att bli svårt sjuk samtidigt som du bidrar till minskad smittspridning i samhället.

Legitimerade sjuksköterskor

Vi på Vaccinas är en av Sveriges största vårdgivare som arbetar med Covid-vaccination. Med det kommer ett stort ansvar att ge patientsäker vård och att du ska få en trygg vaccinationsupplevelse hos oss. Vi arbetar därför enbart med egna anställda legitimerade sjuksköterskor, barnsjuksköterksor och distriktssjuksköterskor med erfarenhet av vaccination. Det finns alltid en tillgänglig jourläkare att nå och vår personal har tydliga rutiner, och verktyg, för att kunna hjälpa patienter på plats vid en eventuell allergisk reaktion. Allt för att du ska få en så trygg vaccination som möjligt.

1

Boka tid & svara på hälsoformulär

Du bokar tid och fyller i ett hälsoformulär digitalt inför besöket (om du äter blodförtunnande medicin följer du råden som ges vid bokning).

2

Förbered dig för vaccination

Du tar med dig Godkänd ID-handling och munskydd till vaccinationsmottagningen. Och glöm inte att svara på hälsoformuläret på portal.vaccina.se innan ditt besök.

3

Efter vaccination

Du behöver stanna 15 min efter din vaccination för observation.

4

Nästa dos

På plats hjälper vår personal dig boka en ny tid för vaccination dos 2.

Här kan du vaccinera dig i Västerbotten

Vaccina tillhör företagsgruppen Docty AB och är en registrerad vårdgivare som står under Inspektionen för Vård och Omsorgs (IVO) tillsyn.

Kontakt 

För snabba svar ber vi dig i första hand chatta med oss (svarstid några minuter) eller besöka vårt kundforum www.kundo.se/org/vaccina/

För övriga frågor når du oss via e-post eller telefon, där svarstider just nu kan dröja:

[email protected]

[email protected]

Press

[email protected] (Endast för rapportering av biverkningar av Covid-vaccinet. Vid akuta/allvarliga biverkningar sök omedelbart sjukvård).

Vaccina AB,
113 59 Stockholm

Copyright Vaccina AB 2021

sv_SESV