Från och med 5e november erbjuder Vaccina vaccination på 21 stycken Apoteksgruppen apotek runt om i landet. Initialt erbjuds vaccination mot säsongsinfluensa, pneumokock och TBE. Antal vaccin kommer att utökas med tiden.

Vaccinera dig snabbt och enkelt mot influensa och lunginflammation på plats hos Apoteksgruppen. Vi erbjuder trygg vaccination tillsammans med Apoteksgruppen. För att underlätta för riskgrupper erbjuder vi snabb och enkel tidsbokning så du slipper köa.

Vaccinationen utförs av legitimerad sjuksköterska efter att du fyllt i ett digitalt hälsoformulär. Du kan sedan logga in med Mobilt BankID i vår journal i efterhand för att ta del av din vaccinationshistorik och får påminnelse på sms och email när det är dags för nästa dos.

Influensavaccination

Folkhälsomyndigheten rekommenderar särskilt att riskgrupper och personal inom sjukvård, vård och omsorg vaccinerar sig men även övrig befolkning som vill undvika att få säsongsinfluensa. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Pneumokock (lunginflammation)

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla över 65 år och personer med vissa kroniska sjukdomar att vaccinera sig. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

sv_SESV