Boka tid för reseintyg

I samarbete med

Reseintyg för dig som ska till Kanarieöarna

Säkert antigentest med digitalt läkarintyg inom några timmar efter provtagning.
Skriv in ditt telefonnummer så ringer vi upp dig om du har några frågor.

Godkänt Antigentest

Vårt test uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Vi säkerställer alltid tillgång till det senaste och mest träffsäkra antigentestet på marknaden. Våra antigentester är alltid CE-märkta.

Testa dig 72 timmar innan avresa

Du som ska resa till Kanarieöarna behöver uppvisa ett lälarintyg som inte är mer än 72 timmar gammalt. Därför uppmanar vi dig till att testa dig 1 eller 2 dagar innan avresa. Exempel: om du reser på lördag bör du testa dig fredag eller torsdag.

Observera att om du har frågor kontaktar du oss på Vaccina och inte Apoteksgruppen.

Vår vårdpersonal testar dig på en av våra mottagningar hos ett Apoteksgruppen apotek. Testet tas genom ett så kallat nasopharynx-prov som tas genom näsan. Själva provtagningen tar enbart ett par minuter och vår personal svarar gärna på eventuella frågor du har om testet.

Reseintyg utfärdat av läkare

Inom några timmar efter provtagning kommer du att få tillgång till ett digitalt signerat intyg utfärdat av en läkare som arbetar på Vaccina. Vårt reseintyg är på engelska, signerat av legitimerade läkare och innehåller tid för provtagning, dina personuppgifter (inklusive passnummer) samt information om antigentestet.

Ansvariga kontaktpersoner Vaccina

Vaccina har idag drygt 200 anställda över hela Sverige. Majoriteten är sköterskor som jobbar med provtagning på apotek, för regioner och företag och som stöttas av ett 20-tal läkare, kvalitetsansvariga, rekryterare och supportpersonal från vårt huvudkontor som ligger på Holländargatan 22 i Stockholm. För kundsupport får du gärna skriva till reseintyg@vaccina.se eller ringa till 010-750 09 45.

Pontus-scaled.jpg

Pontus Kressner

VD

vaccina_david.jpeg

David Razzaz

Medicinskt ansvarig läkare

vaccina_anna-1.jpg

Anna Tegern

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Vanliga frågor

Vi förstår att du har många frågor om hur det fungerar. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Antigentester är ett snabbtest som påvisar aktiv pågående infektion av SARS-CoV-2, viruset som orskar Covid-19. Fördelen jämfört med ett PCR-test är att det ger ett svar inom 15 minuter och att ingen labbanalys behövs och ej heller någon transport (PCR-tester kräver en obruten kylkedja till labb).

Intyget utfärdas på Engelska och innehåller följande information:

  • Fullständigt namn (ska överensstämma med namnet i passet)
  • Passnummer
  • Personnummer (viktigt att du säkerställer att du skriver rätt personnummer vid registrering)
  • Adress
  • Resultat av Antigentestet
  • Tidpunkt för provtagning

Vi erbjuder i första hand testning i storstadsregionerna men öppnar löpande upp i övriga delar av landet.

Ja. Testet uppfyller Folkhälsomynidghetens rekommendationer. Testet har en sensitivitet på 96,72% och en specificitet på 99,22%.

Ska du till Kanarieöarna behöver du ha testat dig 72 timmar innan ankomst till hotellet. Ett enkelt sätt att tänka är att du ska testa dig 2 eller 1 dag innan avresa. D.v.s. om du reser på en lördag, ska du testa dig på fredag eller torsdag.

Du får sms och email med länk dit du hämtar det digitala provsvaret.

Säkerställ i första hand att bekräftelsen inte ligger i skräpposten. Hittar du inte din bokningsbekräftelse kan det bero på att ni uppgett fel mail eller telefonnummer vid bokning, kontakta vår support på support@vaccina.se så hjälper vi er.

Om din researrangör betalar för testet behöver du kunna uppvisa en bokningsbekräftelse på det.

Det är viktigt att du registrerar dig innan provtagningen, eftrsom du då fyller i passnummer, vilket du kanske inte har tillgängligt om du vill registrera dig på plats.

Ja, vi testar även barn. Kanarieöarna kräver att alla över 6 år testar sig.

Följ länken för avbokning i utskickat bekräftelsemail för att avboka din tid.

Ja, det är dem.

Vi kommer utfärda ett läkarintyg som styrker att du ha testat positivt. Du får sedan konakta din researrangör för eventuell återbetalning. Vidare rekommenderar vi dig starkt att ta ett PCR-test via den region du bor i. Detta bokas via 1177.