I samarbete med

PCR-test för dig som behöver reseintyg

Säkert test med digitalt läkarintyg inom 48-72 timmar efter provtagning. Mottagning i Stockholm, Örebro och Umeå. Vi erbjuder självtest i övriga Sverige.
Skriv in ditt telefonnummer så ringer vi upp dig och berättar mer

Våra samarbetspartners

Beräkna när du behöver beställa PCR-testet för att få intyget i tid till din resa (gäller självtest)

När reser du?
För att få ditt reseintyg senast DD/MM/ÅÅ ska du:
Beställa ditt test senast
DD/MM/ÅÅ Beställ ditt självtest så tidigt du kan, men absolut senast före kl. 10 på morgonen detta datum. Du borde få ditt test till dörren dagen efter du beställer.
Ta ditt test och skicka till labbet
DD/MM/ÅÅ Tidpunkten testet togs fyller du i vårt IT-system, och den tidpunkten kommer att finnas med på reseintyget.
Labbet tar emot ditt test
DD/MM/ÅÅ Du får ett förfrankerat 1:a-klassbrev att skicka till labbet. Det kommer vanligtvis fram dagen efter du postar det.
Du får ditt reseintyg
DD/MM/ÅÅ I reseintyget kommer även datumet labbet gjorde analysen att stå med. Du får sms och email när reseintyget är redo att hämtas digitalt.
Om du tar ett test hos oss så får du ditt läkarintyg inom 48-72 timmar.

Godkänt PCR-test

Vårt test uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Vi säkerställer alltid tillgång till det senaste och mest träffsäkra PCR-testet på marknaden. Nuvarande test vi erbjuder är CE-märkt och analyseras av ett ackrediterat laboratorium.

Beställ hem testet eller testa dig på våra mottagningar.

Du kan antingen bli testad av våra sköterskor på våra mottagningar genom att boka en tid eller beställa hem testet och testa dig själv om tiderna och städerna vi erbjuder inte passar. Oavsett så får du ett reseintyg utfärdat av en läkare.

Observera att om du har frågor kontaktar du oss på Vaccina och inte Apoteksgruppen.

Reseintyg utfärdat av läkare

Det är viktigt att du själv undersöker vilka krav på reseintyget som ställs i landet du ska till. Vårt reseintyg är på engelska, signerat av legitimerade läkare och innehållar tid för provtagning, dina personuppgifter (inklusive passnummer) samt information om att det är ett certifierat PCR-test analyserat av ett ackrediterat laboratorium. Vi håller oss ständigt informerade om kraven som ställs på reseintyg.

Ansvariga kontaktpersoner Vaccina

Vaccina har idag drygt 200 anställda över hela Sverige. Majoriteten är sköterskor som jobbar med provtagning på apotek, för regioner och företag och som stöttas av ett 20-tal läkare, kvalitetsansvariga, rekryterare och supportpersonal från vårt huvudkontor som ligger på Holländargatan 22 i Stockholm. För kundsupport får du gärna skriva till reseintyg@vaccina.se eller ringa till 010-750 09 45.

Pontus-scaled.jpg

Pontus Kressner

VD

vaccina_anna-1.jpg

Anna Tegern

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Vanliga frågor

Vi förstår att du har många frågor om hur det fungerar. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Intyget utfärdas på Engelska och innehåller följande information samt utförlig information om labbet som utför analysen samt om testet:

  • Fullständigt namn (ska överensstämma med namnet i passet)
  • Passnummer
  • Personnummer (viktigt att du säkerställer att du skriver rätt personnummer vid registrering)
  • Adress
  • Resultat av PCR-testet
  • Tidpunkt för provtagning
  • Tidpunkt för utfärdande av läkarintyget

Kocksgatan 24, Södermalm i Stockholm. Vi delar lokal med Naprapatlandslaget. Vi öppnar upp fler mottagningar i övriga Sverige inom kort. Bor du utanför Stockholm kan du beställa ett självtest av oss.

Polymerase Chain Reaction (PCR) är ett test och analysmetod som används för att diagnostisera om en person har en pågående infektion av Covid-19. 

Vårt läkarintyg är underskrivet av en legitimerad läkare och innehåller tidpunkt för när testet togs, dina personuppgifter (inklusive passnummer) och information om att det är ett certifierat PCR-test som är analyserat av ett ackrediterat laboratorium. Ytterst behöver du dock själv undersöka vilka krav det land du åker till ställer.

Säkerställ i första hand att bekräftelsen inte ligger i skräpposten. Hittar du inte din bokningsbekräftelse kan det bero på att ni uppgett fel mail eller telefonnummer vid köp, kontakta vår support på support@vaccina.se så hjälper vi er.

Om du testar dig på någon av våra mottagningar behöver du ta med dig ditt pass eller en bild på ditt pass. Se till att du har varit symtomfri i 14 dagar innan provtagningen. Observera att du behöver boka tid (och betala) innan ditt besök.

Ja, vi testar även barn. Du får läkarintyget genom Mobilt BankID men vi kan även maila ut det till de som inte har Mobilt BankID, exempelvis dina barn.

Vårt test är underskrivet av en legitimerad läkare och innehåller tidpunkt för när testet togs, dina personuppgifter (inklusive passnummer) och information om att det är ett certifierat PCR-test som är analyserat av ett ackrediterat laboratorium. Ytterst behöver du dock själv undersöka vilka krav det land du åker till ställer.

Reseintyget kostar 1 495 kronor. I priset ingår PCR-test (självtest hemma eller utfört av vår vårdpersonal), labbanalys samt utfärdande av läkarintyg.

Följ länken för avbokning i utskickat bekräftelsemail för att avboka din tid. Ni har rätt att avboka er bokade tid fram tills bokningen och ni får då full återbetalning. Vänligen notera att det tar mellan 3-7 bankdagar för att få tillbaka pengarna på kontot. 

Ja, det är dem.

I läkarintyget står det när testet utfördes, vilket ofta länder har krav på ska ha skett inom 72 timmar till ankomst i landet. Om du testar dig själv hemma behöver du beställa testet minst 24 timmar (gärna mer än så) innan du behöver ta det, för att vi ska kunna få hem det till dig i tid. Sedan tar det 24 – 48 timmar för testet att nå labbet från när du postar det, beroende på var du bor och om du postar det som ett expressbrev. Du får reseintyget inom 24 timmar efter att det når labbet.
 
Testar du dig på vår mottagning i Stockholm kommer du generellt sett att få läkarintyget inom 48 timmar efter att du testade dig.

Du kan få två olika resultat:

Negativt resultat – du har inte en pågående infektion av Covid-19 och vi utfärdar då ett läkarintyg som styrker detta.

Positivt resultat – du har en pågående infektion och får, och ska, inte ut och resa. En av våra läkare kommer meddela dig om detta så att du kan sätta dig själv i karantän i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Välj testmetod.

I Stockholm, Umeå och Örebro erbjuder vi testning på plats på vår klinik. Du får reseintyget inom 48 timmar. OBS, ta med ditt pass eller bild på ditt pass.

Vi erbjuder självtest som vi postar hem till din dörr. Du får då ett förfrankerat brev att posta direkt till laboratoriet för analys efter utfört test. Vi kommer att skicka testet hem till dig och det kommer generellt sett inom 24 timmar (mellan måndag och fredag).