Boka tid för Covid-19 Vaccination i Uppsala

Vaccina är ett av Sveriges största vårdgivare inom Covid-vaccination. På uppdrag av Region Uppsala erbjuder vi nu vaccination mot Covid-19.

Vi vaccinerar dos 1, dos 2, dos 3 och dos 4 med både Moderna och Pfizer. Vi vaccinerar dos 3 till personer över 18 år. Vi vaccinerar dos 4 till personer som är födda 1957 eller tidigare.

Det ska ha gått 3 månader mellan dos 2 och dos 3. Det ska ha gått 3 månader mellan dos 3 och dos 4 för patienter med immundefekt. Det ska ha gått 4 månader mellan dos 3 och dos 4 för övriga. Har det gått mindre än 3 respektive 4 månader kommer du nekas vaccination.

Har du redan vaccinerat dig kan du se din vaccinationshistorik genom att logga in nedan.

Frågor och svar

Har du en fråga du inte hittar svar på? Besök vårt kundforum där du hittar svar på de flesta frågor och har även möjlighet att ställa din fråga. Vår kundtjänst svarar löpande på nya frågor i kundforumet och du kan se och söka bland andra kunders frågor som vi har svarat på.

Du som har tagit dos 1 hos annan aktör, och kommer till oss för dos 2 bokar in dig på vår hemsida som vanligt. Du kommer erhålla ett sms efter din vaccination med information att du ska boka in din andra dos, vänligen bortse från detta sms.

Vi är inte på något sätt involverade i arbetet kring Covidbeviset och kan därför inte svara på några frågor. Vi får hänvisa dig till covidbevis.se alternativt till E-hälsomyndigheten.

Tillsammans hjälps vi åt

Covid-19 har stor spridning i samhället. För att stoppa spridningen av sjukdomen är det viktigt att vi alla hjälps åt genom att vaccinera oss mot Covid-19 och följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vaccination mot Covid-19 skyddar dig själv från att bli svårt sjuk samtidigt som du bidrar till minskad smittspridning i samhället.

Vem får vaccinera sig?

I dagsläget skiljer det sig vilken fas som vi vaccinerar i de olika regionerna. Du kan hitta mer information om vad som gäller i din region via webbplatsen 1177.se.

Du som har reservnummer/Samordningsnummer får vaccinera dig hos Vaccina. Vänligen kontakta din lokala vaccinationslokal för mer information.

Nu erbjuder vi Covid-19 vaccination till följande grupper:

  • Du är bosatt i Sverige och är 18 år eller äldre.
  • Du som är gravid ska vara i graviditetsvecka 13.
  • Du som är personal inom Hälso- och sjukvården – semestervikarier inom kommunal omsorg och jobbar patientnära. Du skall kunna styrka vid vaccinationstillfället att du arbetar inom vården, antingen via ID, anställningsbevis eller annat intyg. 

Legitimerade sjuksköterskor

Vi på Vaccinas är en av Sveriges största vårdgivare som arbetar med Covid-vaccination. Med det kommer ett stort ansvar att ge patientsäker vård och att du ska få en trygg vaccinationsupplevelse hos oss. Vi arbetar därför enbart med egna anställda legitimerade sjuksköterskor, barnsjuksköterskor och distriktssköterskor med erfarenhet av vaccination. Det finns alltid en tillgänglig jourläkare att nå och vår personal har tydliga rutiner, och verktyg, för att kunna hjälpa patienter på plats vid en eventuell allergisk reaktion. Allt för att du ska få en så trygg vaccination som möjligt.

1

Boka tid & svara på hälsoformulär

Du bokar tid och fyller i ett hälsoformulär digitalt inför besöket (om du äter blodförtunnande medicin följer du råden som ges vid bokning).

2

Förbered dig för vaccination

Du tar med dig Godkänd ID-handling och munskydd till vaccinationsmottagningen. Och glöm inte att svara på hälsoformuläret här innan ditt besök.

3

Efter vaccination

Du behöver stanna 15 min efter din vaccination för observation.

4

Nästa dos

Du kommer att få ett sms när det är dags att boka in dos 2.

Här kan du vaccinera dig i Uppsala

sv_SESV